Se Zuzkou Hejnovou o dobrém jídle nejen pro sportovce

Zuzka z JAR: Jaké to je v Africe a proč sem tak ráda jezdím

Zuzka z JAR: Jaké to je v Africe a proč sem tak ráda jezdím

Tak už jsem zase v Africe! A protože mi často píšete různé dotazy, udělala jsem si tu čas a sepsala to všechno dohromady.

Co tu zase dělám a na jak dlouho?

Do Afriky vždycky jezdím na delší dobu. Jednak je to celkem dlouhá cesta, ze které se člověk několik dní sbírá a pak je taky potřeba aklimatizovat tělo na jiné podmínky. Tentokrát budu v Africe 5 týdnů.

Ptali jste se, k čemu mi to tady je a proč sem vlastně pořád jezdím?

Mým cílem je hlavně zůstat zdravá a do toho kvalitně potrénovat hlavně fyzickou kondici. Připravit tělo jak po běžecké stránce, tak silové a ke konci už i rychlostní.

Tréninkový plán není úplná dovča

Většinou se u mě střídají 2 a 1 fáze tréninku. Už potřebuji více regenerovat, takže nemůžu absolvovat tolik tréninkových fází jako dřív, ale zase když jich je méně, jsem schopná je odvést o to kvalitněji. To znamená, že 1 den mám 2 tréninkové jednotky, další den jen 1 + místo dalšího tréninku fyzioterapii a masáž. A takhle pořád dokola. Neděle je úplně volná.

To bývá fajn!

Zajímalo vás taky, jak vypadá můj běžný trénink. Tak vám popíšu ten poslední.

V mém posledním tréninku jsem absolvovala hlavně odrazy. Po rozcvičce – 10minutový rozklus, protažení neboli stretching, a potom:

  • 8 x 30 m běžecká abeceda se švihadlem,
  • 4 x 100 m rovinky,
  • 250 x přeskoky přes švihadlo na místě,
  • 200 x různé násobené odrazy + žabáky, metkalfy,
  • 5 x 50 m skokový běh,
  • a nakonec výklus 10 minut

I jídelníček je důležitý!

Jak to tady mám s jídlem? Tak třeba dneska:

Ráno jsem měla k snídani klasicky kaši, tentokrát šestizrnou od CountryLifu – chutná jako krupička :-). S rozinkami, ořechy a semínky + čersvé hrozny. Dvě decky teplé citrónové vody + 2 decky La Vity + čaj Roiboos.

K obědu jsem měla rýži s masovými kuličkami, červou řepu a salát alá Coleslaw. Odpoledne káva a k tomu 2 datlové kuličky s mandlemi a kokosem.

K večeři pak špagety s kuřecím masem, cuketou a paprikou + sýr.

A teď to nejdůležitější: Proč se sem vlastně pořád vracím?

Mám tady ráda celkově prostředí. Je tu pořád hezky, někdy až moc vedro 🙂 Jsou tu moc milí a pozitivní lidé a už za tu dobu, co sem jezdím, všechno znám. Vím, kde mají dobré jídlo, kde dobrou kávu, kam zajít na sushi, co kde koupit a taky se těším, že se vždy znovu setkám s místními známými. Mám tu klid na trénink, nemám jiné aktivity okolo a starám se jen o trénink, jídlo a spánek. Stihnu si číst nebo si mezi tréninky můžu zdřímnut 🙂 Prostě pohodička 🙂

Moc vás všechny zdravím do Česka a držte palce, ať vše jde, jak má!

Zuzka

 

Těšte se i na další články, které pro vás chystáme se Zdravým stravováním.


Related Posts

3 nejlepší zelené smoothie, která jste ještě neochutnali

3 nejlepší zelené smoothie, která jste ještě neochutnali

Víte, že 13.květen je světovým dnem koktejlů? A víte, že se Zuzkou si koktejly rády dopřáváme? A víte, že známe pár ovocných i zeleninových, které nejsou zdaleka tak profláknuté jako ty, kterých je plný internet? Dost otázek, jdeme na praktické informace: Koktejly pro nás nejsou […]

Jak na zdravé přibírání aneb co když chce sportovec nabrat

Jak na zdravé přibírání aneb co když chce sportovec nabrat

Ačkoliv by se dalo říct, že chce dnes každý jen hubnout, existuje spousta lidí s opačným problémem – ať dělají co dělají, nemohou přibrat. V minulém článku jsem se psaly o hubnutí. Pojďme si říct, jak na ZDRAVÉ přibírání hmotnosti. Spousta lidí ve všem stále […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *